hits

Pinnekjøtt med rotemos

PINNEKJØTT MED ROTEMOS

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 1.6 kg pinnekjøtt , gjerne mer til et sultent lag!

Kålrotstappe:

  • 1 kg kålrot
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk potet
  • 1 l vann
  • 2 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 dl kremfløte /matfløte
  • 3 ss smør
  • 1 stk vossakorv , ring à 500 g.

1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i
ca. 30 timer, la det stå i romtemperatur.

Når pinnekjøttet vannes ut får det tilbake sin naturlige væskebalanse
og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor
mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperaturen på vannet.
. Lunket vann gir raskere utvanning. I butikken får du også kjøpt
ferdig utvannet pinnekjøtt, beregn da ca. 600 gram pr. porsjon.

2. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. 
Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk.
Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt,
fyll eventuelt på med mer vann. Biter av Vossakorv kan dampes sammen
med pinnekjøttet de siste 15 minuttene.

 3. Skrell kålrot, gulrot og potet. Del dem i grove biter og kok dem
møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos grønnsakene.

4. Ha i smør og fløte. Smak til med salt og pepper,
og eventuelt litt revet muskat.

Deilig nydampet pinnekjøtt, Vossakorv og rotmos klart til servering.
Server gjerne med kokte mandelpoteter og kokesjyen fra pinnekjøttet.

Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen.
Legg pinnekjøttet på rist over langpanne. Sett det høyt i ovnen
på sterk varme eller under grillen i ca. 5 minutt. Følg godt med.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar