Sylte

SYLTE

Til en sylte på ca. 1 kilo trenger du:

1/2 middels stort svinehode
krydderblanding
1 1/2 ts salt
1 ts pepper
1/2 ts nellik
1/2 ts allehånde
1 ts ingefær
ca. 5 ts bindesvor eller  2 ts gelatinpulver

Skjær kjøttet løst fra underkjeven Løsne kjøttet helt inn til der underkjeven er hengslet og trekk benet ut. Skjær kjøttet løst fra overkjeven, forfra og bak til øyet og hugg over. Legg hodet i rennende. kaldt vann (eller bytt vann ofte) i 6-8 timer eller natten over.

Koking; Legg hodet i kasserollen og hell på kokende vann. La kjøttet trekke 2 ? 2 1/2 timer.

Slik legger vi sylta; Det kokte hodet skjæres opp mens det er varmt. Skjær av svoren så hel som mulig. Småbiter av svor finhakkes og brukes mellom lagene. Skjær kjøtt og flesk i tynne skiver eller strimler og legg det hver for seg. Legg et klede i en bolle med litt høye kanter. Skjær til en runding av svoren og legg den nederst.

Kjøtt og flesk legges lagvis i bollen. Finhakket svor og krydderblanding drysses på mellom hvert lag. Til slutt legges svor på toppen. Kledet brettes stramt over sylten og festes med nåler Med bomullshyssing surrer du nå med fast hånd rundt hele pakken i jevnt mønster.

Legg sylta tilbake i kokekraften og la den trekke ved 80 grader i ca. 60 minutter til den er gjennomvarm. Det er viktig at den ikke koker. Legg sylta straks i press. Lett til å begynne med, fastere etter hvert som den blir avkjølet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits