hits

Sylte

SYLTE

Til en sylte p ca. 1 kilo trenger du:

1/2 middels stort svinehode
krydderblanding
1 1/2 ts salt
1 ts pepper
1/2 ts nellik
1/2 ts allehnde
1 ts ingefr
ca. 5 ts bindesvor eller 2 ts gelatinpulver

Skjr kjttet lst fra underkjeven Lsne kjttet helt inn til der underkjeven er hengslet og trekk benet ut. Skjr kjttet lst fra overkjeven, forfra og bak til yet og hugg over. Legg hodet i rennende. kaldt vann (eller bytt vann ofte) i 6-8 timer eller natten over.

Koking; Legg hodet i kasserollen og hell p kokende vann. La kjttet trekke 2 ? 2 1/2 timer.

Slik legger vi sylta; Det kokte hodet skjres opp mens det er varmt. Skjr av svoren s hel som mulig. Smbiter av svor finhakkes og brukes mellom lagene. Skjr kjtt og flesk i tynne skiver eller strimler og legg det hver for seg. Legg et klede i en bolle med litt hye kanter. Skjr til en runding av svoren og legg den nederst.

Kjtt og flesk legges lagvis i bollen. Finhakket svor og krydderblanding drysses p mellom hvert lag. Til slutt legges svor p toppen. Kledet brettes stramt over sylten og festes med nler Med bomullshyssing surrer du n med fast hnd rundt hele pakken i jevnt mnster.

Legg sylta tilbake i kokekraften og la den trekke ved 80 grader i ca. 60 minutter til den er gjennomvarm. Det er viktig at den ikke koker. Legg sylta straks i press. Lett til begynne med, fastere etter hvert som den blir avkjlet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar