Peppernøtter

PEPPERNØTTER

Ingredienser

  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts natron
  • 125 g lys sirup
  • 250 g sukker
  • 125 g Melange margarin, smeltet
  • finrevet skall av 1/2 sitron
  • 1 ts nellik, malt
  • 1 ts kanel, malt
  • 1 ts ingefær, malt
  • 1/2 ts kardemomme, malt
  • 450 g hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen fløte, natron og sirup. Pisk ned sukker, smeltet margarin og sitronskall. Bland inn krydder og hvetemel til en løs og smidig deig.

  2. Sett ovnen på 180°C.

  3. Rull ut deigen på et melet bakebord til fingertykke pølser. Del pølsene opp i ca. 2 cm biter og forme dem til små kuler. Legg kulene på stekebrett med bakepapir med god avstand i mellom.

  4. Stek kakene i ovnen ca. 10 min til de er lyst brune. Avkjøl kakene på rist før de legges i en tett kakeboks.

     

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits