SMULTRINGER

Ingredienser

3 stk egg
275 g
sukker
1,5 dl
kremfløte
3 dl
seterrømme
1,5 ts
hornsalt
2 ts
kardemomme
700 g
hvetemel


Fremgangsmåte

ca 50 stk Visp eggedosis av egg og sukker. Stivpisk fløten.
Bland stivpisket fløte og rømme i eggedosisen. Rør i det tørre, rør lett.
Bruker du kjøkkenmaskin, skal du røre melet så vidt inn.
Hvis du rører deigen for mye blir den seig og vanskelig å kjevle ut.
Dekk til bakebollen og sett deigen kaldt natten over.
Smelt ca 1, 5 kg smult i en jerngryte. Ha lokk i nærheten
og hold deg unna vann (brannfarlig).
Når det putrer rundt en tresleiv, er smulten passe varm.
Mens smulten blir varm, del deigen opp i mindre biter og
kjevle hver bit ut til en leiv på ca. 1 cm tykkelse.
Stikk ut smultringer med en smultringutstikker.
Stek ikke mer enn 4-5 smultringer om gangen.
Smultringene synker først før de kommer opp igjen.
Snu smultringene med hjelp av skaftet på en tresleiv.
Ta opp smultringene og legg dem på en rist kledd med kjøkkenpapir.
Avkjøl og legg i poser eller tette bokser i fryseboksen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits