hits

SMULTRINGER

Ingredienser

3stk egg
275g
sukker
1,5dl
kremflte
3dl
seterrmme
1,5ts
hornsalt
2ts
kardemomme
700g
hvetemel


Fremgangsmte

ca 50 stk Visp eggedosis av egg og sukker. Stivpisk flten.
Bland stivpisket flte og rmme i eggedosisen. Rr i det trre, rr lett.
Bruker du kjkkenmaskin, skal du rre melet s vidt inn.
Hvis du rrer deigen for mye blir den seig og vanskelig kjevle ut.
Dekk til bakebollen og sett deigen kaldt natten over.
Smelt ca 1, 5 kg smult i en jerngryte. Ha lokk i nrheten
og hold deg unna vann (brannfarlig).
Nr det putrer rundt en tresleiv, er smulten passe varm.
Mens smulten blir varm, del deigen opp i mindre biter og
kjevle hver bit ut til en leiv p ca. 1 cm tykkelse.
Stikk ut smultringer med en smultringutstikker.
Stek ikke mer enn 4-5 smultringer om gangen.
Smultringene synker frst fr de kommer opp igjen.
Snu smultringene med hjelp av skaftet p en tresleiv.
Ta opp smultringene og legg dem p en rist kledd med kjkkenpapir.
Avkjl og legg i poser eller tette bokser i fryseboksen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar