Veganske pølser.

Veganske pølser

Ingrerdienser
½ boks hvite bønner (ta den sorten du selv liker best eller finner)
1ss soyasaus
1ss olje
1fedd hakket hvitløk
½ ts malt ingefær
ca ½ ts muskatnøtt (ferdigmalt eller revet)
2ts buljongpulver
½-1ts sort pepper

3dl glutenmel
2.5dl iskaldt vann

Du trenger dessuten: Aluminiumsfolie og en damprist/dampapparat

Fremgangsmåte:

Start med å klippe til 4 biter aluminiumsfolie som er lang nok til at du
kan snurre sammen endene med en pølse oppi! (ca 25x22cm).
Gjør klar en kjele til damping eller skru på dampapparatet ditt.

Mos bønnene i en bakebolle sammen med soyasaus, olje og krydder.
Tilsett glutenmelet og hell over alt vannet på en gang.
Blandes sammen til en deig med en skje eller en gaffel.
Elt gjerne litt for hånd for å få med evt. rester som har satt seg langs kanten. 

Del deigen opp i fire like store biter og bearbeid en og en
til pølseaktig form oppå aluminiumsfolien.
Rull sammen og vri sammen endende for å «lukke» pakken.
Pølsene skal dampes i ca 40minutter og vil oppnå en rundere form underveis.
Du kjenner om de er ferdig dampet når aluminiumspakkene ikke føles deigete lenger,
men har fått en passe fast konsistens.

Når pølsene har dampet ferdig kan du godt steke dem før
servering eller kutte hver og en opp i 2-3 biter som blandes
i brunsaus el.l. De er utrolig allsidige!

Det gjør heller ingen ting om du lar pølsene avkjøle
seg helt før du bruker dem videre.

Kan lages i god til på forhånd for så å stekes rett før servering.
Tåler også godt frysing.

Gir 4 store pølser

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits