Lammerull

Ingredienser:
1 stk. rulleskinn av lam
1 ½ kg kjøtt fra lammebog
½ ts pepper
½ ts malt ingefær
1 ½ ss salt
1 ts sukker
2 ½ ts gelatinpulver

Tilberedning:
1. Fjern evt. ben fra siden. Skj?r lammesiden, slik at du
får et flatt kjøttstykke med rette kanter (ca. 20 cm langt).
2. Det du skj?rer fra kan legges i rullen sammen med
oppskåret kjøtt fra bog. Kjøttet skal være i strimler,
ca. 1x1 cm tykke.
3. Bland krydder, salt, sukker og gelatin og dryss over kjøttet.
4. Rull kjøttet fast sammen. Start rullingen fra den enden som
har mest kjøtt, fest sammen med tannstikker e.l.
5. Sy rullen med bomullstråd. Begynn fra den tykkeste enden
for å få en jevn fasong. Legg rullen i kjøleskapet et døgn, slik at
salt og krydder kan trekke inn i kjøttet før koking.
6. Pakk rullen i et rulleklede (f. eks. et glasshåndkle) og surr rundt
med bomullstråd. Legg den innpakkede rullen i kokende, usaltet vann
og la den trekke ved ca. 90° C i omtrent 1 1/2 time (trekketiden er
avhengig av tykkelsen på rullen). La den ferdige rullen hvile
i 10-15 minutter.
7. Legg rullen til press. Hvis du ikke har syltepresse,
kan du f.eks. legge rullen på et brett. Legg så over et nytt brett
med f.eks. noen murstein eller en kjele med vann (ca. 6 kg).
8. Rullen kan oppbevares i svak saltlake i kjøleskapet (10 dager). Skal rullen fryses, bør den fryses rå.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits