hits

Lammerull

Ingredienser:
1 stk. rulleskinn av lam
1 kg kjtt fra lammebog
ts pepper
ts malt ingefr
1 ss salt
1 ts sukker
2 ts gelatinpulver

Tilberedning:
1. Fjern evt. ben fra siden. Skj?r lammesiden, slik at du
fr et flatt kjttstykke med rette kanter (ca. 20 cm langt).
2. Det du skj?rer fra kan legges i rullen sammen med
oppskret kjtt fra bog. Kjttet skal vre i strimler,
ca. 1x1 cm tykke.
3. Bland krydder, salt, sukker og gelatin og dryss over kjttet.
4. Rull kjttet fast sammen. Start rullingen fra den enden som
har mest kjtt, fest sammen med tannstikker e.l.
5. Sy rullen med bomullstrd. Begynn fra den tykkeste enden
for f en jevn fasong. Legg rullen i kjleskapet et dgn, slik at
salt og krydder kan trekke inn i kjttet fr koking.
6. Pakk rullen i et rulleklede (f. eks. et glasshndkle) og surr rundt
med bomullstrd. Legg den innpakkede rullen i kokende, usaltet vann
og la den trekke ved ca. 90 C i omtrent 1 1/2 time (trekketiden er
avhengig av tykkelsen p rullen). La den ferdige rullen hvile
i 10-15 minutter.
7. Legg rullen til press. Hvis du ikke har syltepresse,
kan du f.eks. legge rullen p et brett. Legg s over et nytt brett
med f.eks. noen murstein eller en kjele med vann (ca. 6 kg).
8. Rullen kan oppbevares i svak saltlake i kjleskapet (10 dager). Skal rullen fryses, br den fryses r.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar