hits

4 Forskjellige kaker av en deig

Ingredienser

Grunndeig
300g
smr
125g melis
300g hvetemel
100g potetmel
2ss kaldt vann

1. Spr sjokoladekjeks
50g
hakket mrk kokesjokolade (70% kakao)
40g hakkede valntter eller pekanntter
50g mrk sjokolade med appelsinsmak
1ts finrevet skall av appelsin (godt vasket,
kun det gule) eller 4x s mange drper appelsinolje

2. Kanelhjerter
egg
perlesukker
kanel

3. Ingefrntter
75g
finhakket syltet ingefr
0,5ts finrevet skall av sitron (godt vasket, kun det gule)
0,5ts trket ingefr

4. Finske pinner
egg
finhakkede mandler
perlesukker

Fremgangsmte

Deig uten egg. For de med melkeallergi velg
margarin uten melk og salt.
1 porsjon = ca 50 stk.
Grunndeig:
Ha alle ingrediensene (unntatt vann) i en foodprocessor.
Kjr sammen til deigen begynner samle seg. Tilsett vann
og la maskinen bare g i 2-3 runder, ca 10 sek. Ta deigen ut p
bordet og klapp den godt sammen. Pakk i plast
og legg i kjleskapet, gjerne natten over.
Del deigen opp i 3-4 emner og smak til med
nsket smakstilsetning, se tips under.
Sett kakene p bakepapirkledt stekebrett og
stek p midterste rille i varm stekeovn ved 180˚ C i 10-12 min.
Avkjl p rist fr de legges i kakebokser.

Smakstilsetninger til 1/4 porsjon deig:
Mulighetene er mange, her kommer 4 forslag.
1. Spr sjokoladekjeks
Kna revet sjokolade og finhakkede ntter eller revet
appelsinskall inn i deigen. Trill deigen til en plse,
skjr i skiver og sett p stekebrett.
2. Kanelhjerter
Kjevle deigen ut s tynt du kan. Stikk ut sm hjerter.
Legg p stekebrett, pensle med sammenpisket
egg og dryss med perlesukker og kanel.
3. Ingefrntter
Arbeid finhaket ingefr, revet sitronskall og trket
ingefr inn i deigen og trill til runde ntter.
4. Finske pinner
Trill til fingertykk plse, skjr p skrtt i skiver,
pensle med egg og dypp hver kake i finhakkede
mandler og perlesukker.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar