4 Forskjellige kaker av en deig

Ingredienser

Grunndeig
300 g
smør
125 g melis
300 g hvetemel
100 g potetmel
2 ss kaldt vann

1. Sprø sjokoladekjeks
50 g
hakket mørk kokesjokolade (70% kakao)
40 g hakkede valnøtter eller pekannøtter
50 g mørk sjokolade med appelsinsmak
1 ts finrevet skall av appelsin (godt vasket,
kun det gule) eller 4x så mange dråper appelsinolje

2. Kanelhjerter
 
egg
  perlesukker
  kanel

3. Ingefærnøtter
75 g
finhakket syltet ingefær
0,5 ts finrevet skall av sitron (godt vasket, kun det gule)
0,5 ts tørket ingefær

4. Finske pinner
 
egg
  finhakkede mandler
  perlesukker

Fremgangsmåte

Deig uten egg. For de med melkeallergi velg
margarin uten melk og salt.
1 porsjon = ca 50 stk.
Grunndeig:
Ha alle ingrediensene (unntatt vann) i en foodprocessor.
Kjør sammen til deigen begynner å samle seg. Tilsett vann
og la maskinen bare gå i 2-3 runder, ca 10 sek. Ta deigen ut på
bordet og klapp den godt sammen. Pakk i plast
og legg i kjøleskapet, gjerne natten over.
Del deigen opp i 3-4 emner og smak til med
ønsket smakstilsetning, se tips under.
Sett kakene på bakepapirkledt stekebrett og
stek på midterste rille i varm stekeovn ved 180˚ C i 10-12 min.
Avkjøl på rist før de legges i kakebokser.

Smakstilsetninger til 1/4 porsjon deig:
Mulighetene er mange, her kommer 4 forslag.
1. Sprø sjokoladekjeks
Kna revet sjokolade og finhakkede nøtter eller revet
appelsinskall inn i deigen. Trill deigen til en pølse,
skjær i skiver og sett på stekebrett.
2. Kanelhjerter
Kjevle deigen ut så tynt du kan. Stikk ut små hjerter.
Legg på stekebrett, pensle med sammenpisket
egg og dryss med perlesukker og kanel.
3. Ingefærnøtter
Arbeid finhaket ingefær, revet sitronskall og tørket
ingefær inn i deigen og trill til runde nøtter.
4. Finske pinner
Trill til fingertykk pølse, skjær på skrått i skiver,
pensle med egg og dypp hver kake i finhakkede
mandler og perlesukker.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits