hits

Julemarsipan

Ingredienser
1 dl kremfløte
1/2 dl hvetemel
50 g mandler
300 g Melis med valgfri smak

Fremgangsmåte
Kok opp fløte og mel mens du rører godt.
La det avkjøle. Skåld og finmal mandlene.
Bland dem med melgrøten. Elt inn melis til
det blir en smidig masse.

Form marsipanen til figurer, brød med fyll eller fylte sjokolader.

Forslag til fylte sjokolader:

1. Ta en halv porsjon marsipan og smak til med 5 ss rom.
Del marsipanen i 40 biter, som rulles til kuler. Legg en halv
valnøtt på hver kule. Dypp kulene i smeltet sjokolade.

2. Ta en halv porsjon marsipan og del den i 40 biter.
Trykk bitene flate, legg en liten bit nougat på og rull
marsipanen rundt. Dypp bitene i smeltet sjokolade.

3. Ta en tredel av en porsjon marsipan og bland den
med finhakket, tørket frukt. Rull små kuler, som dyppes
i smeltet sjokolade. Pynt med tynne strimler appelsinskall.

4. Ta en tredel av en porsjon marsipan og rull den til små kuler.
Dypp kulene i smeltet sjokolade. Pynt med kakepynt.

5. Ta en tredel av en porsjon med marsipan og tilsett 3 ss likør.
Form marsipanen til trekanter og dypp dem i smeltet,
mørk sjokolade. Pynt med kakepynt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar