Julekake

3,5 dlmelk/vann/annen vske
50g gjr
170g sukker
250g melkefri margarin
1 ts kardemomme
750g hvetemel

100g sukat
250g rosiner

Slik gjr du

1.Varm melken/vannet til 37 grader (fingervarm) og ha den
i bakebollen. Ls opp gjr i melken og tilsett sukker.
Bland kardemommen i melet og ha det i bollen. Del romtemperert
(evt. smeltet) margarin i litt mindre biter og tilsett.

2.Elt deigen godt 3-4 minutter p hy hastighet i kjkkenmaskin,
eller elt deigen godt for hnd. Tilsett sukat og rosiner og elt videre
ca 1 minutt med maskin, litt lenger for hnd.

3.La deigen st ca 20 minutter, hvis benyttet kjkkenmaskin,
eller 30 min hvis eltet for hnd. Elt deigen sammen.
Gjenta dette slik at deigen fr st til heving 3 ganger
i 20/30 minutter.

4.Del deigen i 3-4 like deler og kna disse runde.
Sett deigemnene p papir p plate. Etter ca en halv time
lages et godt snitt med kniv rundt hele kakens ytterkant (ca 1 cm inn).
Trykk godt ned med knyttet hnd midt i kaken slik at den snittede
siden retter seg opp.Pensle.

5.Heves ca en time, pensle igjen og stek kakene midt i ovnen

Steketemperatur 180 C

Steketid 30-35 minutter

Tips Julekake blir best nr den fr god tid til heving i flere omganger.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits