Julekake

3,5 dl melk/vann/annen væske
50g gjær
170g sukker
250g melkefri margarin
1 ts kardemomme
750g hvetemel

100g sukat
250g rosiner

Slik gjør du

1.Varm melken/vannet til 37 grader (fingervarm) og ha den
i bakebollen. Løs opp gjær i melken og tilsett sukker.
Bland kardemommen i melet og ha det i bollen. Del romtemperert
(evt. smeltet) margarin i litt mindre biter og tilsett.

2.Elt deigen godt 3-4 minutter på høy hastighet i kjøkkenmaskin,
eller elt deigen godt for hånd. Tilsett sukat og rosiner og elt videre
ca 1 minutt med maskin, litt lenger for hånd.

3.La deigen stå ca 20 minutter, hvis benyttet kjøkkenmaskin,
eller 30 min hvis eltet for hånd. Elt deigen sammen.
Gjenta dette slik at deigen får stå til heving 3 ganger
i 20/30 minutter.

4.Del deigen i 3-4 like deler og kna disse runde.
Sett deigemnene på papir på plate. Etter ca en halv time
lages et godt snitt med kniv rundt hele kakens ytterkant (ca 1 cm inn).
Trykk godt ned med knyttet hånd midt i kaken slik at den snittede
siden retter seg opp.Pensle.

5.Heves ca en time, pensle igjen og stek kakene midt i ovnen

Steketemperatur           180 °C

Steketid                       30-35 minutter

Tips Julekake blir best når den får god tid til heving i flere omganger.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits