Vegetarisk viltgryte

 Vegetarisk viltgryte
2 store løk
Champignon
Smør/margarin (ikke olje) til å steke i
2 bokser lettrømme
1 eske Snøfrisk (med sopp- eller einerbærsmak)
ca 5 dl melk
Maizenna
2-3 esker vegebiter

Stek løk og sopp i mye smør, bruk en stekepanne med
høye kanter, og ha det over i en stor gryte etterpå.
Stek så tinte vegebiter i smør og ha det over i samme gryte.
Ha rømmen over i stekepannen og la det få et lite oppkok
mens du rører med en visp hele tiden. La det blande seg
godt med kraften fra stekefettet før du har rømmen oppi gryta
også. Ha så oppi Snøfrisk og halvparten av melken, og la det
koke i omkring fem minutter. Ha oppi en del del Maizenna,
og bland dette med melk til du får den tykkelsen du vil ha.
Jo tykkere du vil ha den, jo mer Maizenna. Blir den for tykk
kan du ha i mer melk, men denne gryten er best når den er tykk.
Ha i salt og pepper til slutt, og la det koke i rundt ti minutter.
Serveres med poteter, rosenkål og tyttebær.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits