hits

Vegetarisk viltgryte

Vegetarisk viltgryte
2 store lk
Champignon
Smr/margarin (ikke olje) til steke i
2 bokser lettrmme
1 eske Snfrisk (med sopp- eller einerbrsmak)
ca 5 dl melk
Maizenna
2-3 esker vegebiter

Stek lk og sopp i mye smr, bruk en stekepanne med
hye kanter, og ha det over i en stor gryte etterp.
Stek s tinte vegebiter i smr og ha det over i samme gryte.
Ha rmmen over i stekepannen og la det f et lite oppkok
mens du rrer med en visp hele tiden. La det blande seg
godt med kraften fra stekefettet fr du har rmmen oppi gryta
ogs. Ha s oppi Snfrisk og halvparten av melken, og la det
koke i omkring fem minutter. Ha oppi en del del Maizenna,
og bland dette med melk til du fr den tykkelsen du vil ha.
Jo tykkere du vil ha den, jo mer Maizenna. Blir den for tykk
kan du ha i mer melk, men denne gryten er best nr den er tykk.
Ha i salt og pepper til slutt, og la det koke i rundt ti minutter.
Serveres med poteter, rosenkl og tyttebr.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar