Medisterkaker

Medisterkaker
1 kg medisterdeig
4 ts salt
2 ss hvetemel eller
3 ss potetmel
1 ts pepper
1/2 ts muskat
1/4 ts malt ingefær
2 egg (kan sløyfes)
3 - ;4; dl melk

Medisterkaker

20- 24 stk medisterkaker ( avhengig av størrelse)

Tips:

Medisterdeig er kvernet svinekjøtt,
medisterfarse er en ferdig spedd deig,
klar til bruk.

Kan lages i god tid før jul og fryses ned
( avkjøl før de legges i fryseboksen). .

For å få et godt resultat bør medisterdeig og
melk ha samme temperatur ? kjøleskap kalde.

Elt medisterdeigen seig med salt.
Tilsett mel og krydder, arbeid sammen og spe
med melk og egg. Litt forsiktig i begynnelsen,
øk etter hvert.

Elt deigen seig mellom hver speeing.
Form til runde kaker og stek i smør i
middelsvarm panne. Etter hvert som
medisterkakene blir stekt , legg dem
over i en kasserolle med vann eller kraft.
Kok opp og la trekke 10-12 min til
medisterkakene er gjennomkokt.
Medisterkakene kan også legges i
et ildfast fat og etterstekes i stekeovn
ved 180 oC i 15-20 min.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits