Karamellpudding

Ingredienser
125 g sukker
2 dl kremfløte
4 dl helmelk
1 vaniljestang
4 egg

Fremgangsmåte
Ha sukkeret i formen og brun det direkte på
 middels varm plate til sukkeret er smeltet.
 Kok opp fløte og melk sammen med den delte
 vaniljestangen. Avkjøl blandingen.
Rør forsiktig inn de lett sammenvispede eggene.
Sil blandingen i formen. Sett langpannen i forvarmet
 ovn på 200 grader og hell på kokende vann til pannen
er 3/4 full. Sett inn formen og skru ned varmen etter
10 minutter. La puddingen stå til den har stivnet.
Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje.
Avkjøles til neste dag. Hvelv puddingen på fat med kant.
Pynt med vispet krem eller server den til.

Pynt: 1 1/2 dl kremfløte

En dessert som alltid skaper lykke.
Enkel å lage, men du må ha tålmodighet
med steketiden

Brødform: 1 1/2 l
I stekeovn: 200 - 125 grader C i vannbad, ca. 2 timer


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits