hits

Falsk marsipan for allergikere

Dette trenger du

4 ss hvetemel eller glutenfritt mel
1 dl fløte/Odense Erlet/Oatly havrefløte
1 ts tragant*
2-3 mandeldråper
300 g melis

 Slik gjør du

1.Mel og fløte kokes sammen under omrøring og avkjøles.

2.Bland i de øvrige ingrediensene og elt til en smidig deig.

3.Form til små figurer. Oppbevares i tett boks.

Konditorfarge
Tilsettes konditorfarge, må du tilsette litt mer melis til en fin og smidig deig du kan lage figurer av.

Mintkuler
Bytt ut mandeldråpene med peppermyntedråper. Følg de to første
punktene i fremgangsmåten. Lag små kuler eller stenger av massen.
Smelt sjokolade (ev melkefri) i vannbad. Dypp kulene/stengene i sjokoladen
og vend dem deretter i kokos. Det er enklest dersom en legger en bit på en
gaffel og senker gaffelen ned i sjokoladen. Da slipper du en del søl.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar