Riskrem for ikkeallergikere og allergikere :)

Dette trenger du
 1.Riskrem med melk (4 porsjoner)
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
4 dl risgrøt
50 g mandler, skåldete (dersom det tåles)

2. Riskrem med is (1 porsjon)
litt risgrøt som tåles
3-4 spiseskjeer med Tofuline soya-vaniljeis

3. Riskrem med alternativ krem ( 2 porsjoner)
litt risgrøt som tåles
1 pakke GoGreen Visp (havrebasert vispbar fløte)
 eller 1/2 pk Alpro Soya Airy & Creamy

Bærsaus
1 dl vann
1 dl sukker
300 g bringebær eller andre røde bær

Slik gjør du
1.Riskrem med melk (melk.no)
Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem.
Bland i kald risgrøt og hakkede skåldete mandler

 2.Riskrem uten melk
Kok risgrøt som vanlig men bytt ut melken med
alternativ melk, gjerne rismelk eller havremelk. Avkjøl grøten
Bland i ca 3-4 ss med lett tint soyais pr porsjon grøt.
Dette gjøres rett før servering. Eller visp opp soyakrem
eller havrekrem, og bland i litt grøt

Bærsaus
Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp
Tilsett sukkerlaken i en hurtigmikser eller foodprosessor.
Tilsett røde bær og kjør det hele sammen. Sausen kan siles eller være som den er

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits