Pastaboller (vegan)

Du trenger:
  • 4 dl grønne linser
  • 6 dl vann
  • 1 ss usaltet buljong
  • 1 ss vegetariask allroundkrydder (her brukte jeg Vegeta)
  • 1 ts pizzakrydder
Kok dette sammen i en kjele i minst 20 minutter. 
I en food processor tar du:
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 ss tomatsaus (jeg pleier å bruke Dolmio. Er selvsagt
    lov å lage egen eller velge din favoritt)
  • 5 grillede hvitløksfedd. Jeg brukte de som kommer i en pakke
    fra Bamas tapasretter. De er utrolig gode. 
  • 1/2 plante fersk basilikum
  • 1 ss pinjekjerner
  • 1/2 løk
  • 1 ss løkpulver
  • 1 krm chilipulver
Kjør alt sammen i en food processor sammen med
linsene og vannet du kokte linsene i.
Tilsett kikertmel til du har en farse som er lett å jobbe med.
Det er ikke sikkert du trenger å ha i mel.
Rull små boller og stek dem gylne i olje eller i ovnen
på 200 grader i 25 minutter.
Server bollene med din utvalgte pasta og en deilig tomatsaus. 
Tips: Krydre med opphakket hvitløksfedd, basilikum og pastakrydder rett før servering.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits