Sandkaker

Ingredienser
  • 250 g Melange margarin, romtemperert
  • 1 egg
  • 50 g finmalte mandler (ikke skoldede)
  • 125 g sukker
  • ca. 400 g hvetemel
  • Vaniljekrem:
  • 5 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 35 g maizena (maisstivelse)
  • 1 vaniljestang, splittet
  • 4 eggeplommer

Fremgangsmåte:
  1. Rør margarin og sukker hvitt. Tilsett egget og rør
    godt sammen. Bland inn finmalte mandler og litt
    og litt av hvetemelet til en smidig deig som ikke klistrer.
    La deigen hvile dekket med plastfolie i kjøleskapet over natten.

  2. Sett ovnen på 180°C.

  3.   Trykk deigen ut i usmurte sandkakeformer.
    Se til at kakene har en jevn tykkelse. Prikk kakene
    i bunnen av formen med en gaffel. Stek kakene midt
    i ovnen i ca. 15 min. til de er lyst gyldne.

  4. Snu formene opp-ned på en plate. Når kakene er
    avkjølt vil de slippe taket i formene. Trykk evt. lett på formene.
    La kakene avkjøles på rist og oppbevar dem i en tett kakeboks.

  5. Like før servering fylles kakene med vaniljekrem.
    Kok opp fløte og sukker sammen med en splittet vaniljestang
    i en kasserolle. Pisk eggeplommene sammen med maizena.
    Eggeblandingen helles i en tynn stråle ned i den varme fløten
    under kraftig pisking til kremen tykner. Trekk kasserollen fra varmen,
    sett den i en bolle med is og pisk videre til kremen er avkjølt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits