Sandkaker

Ingredienser
  • 250 g Melange margarin, romtemperert
  • 1 egg
  • 50 g finmalte mandler (ikke skoldede)
  • 125 g sukker
  • ca. 400 g hvetemel
  • Vaniljekrem:
  • 5 dl kremflte
  • 100 g sukker
  • 35 g maizena (maisstivelse)
  • 1 vaniljestang, splittet
  • 4 eggeplommer

Fremgangsmte:
  1. Rr margarin og sukker hvitt. Tilsett egget og rr
    godt sammen. Bland inn finmalte mandler og litt
    og litt av hvetemelet til en smidig deig som ikke klistrer.
    La deigen hvile dekket med plastfolie i kjleskapet over natten.

  2. Sett ovnen p 180C.

  3. Trykk deigen ut i usmurte sandkakeformer.
    Se til at kakene har en jevn tykkelse. Prikk kakene
    i bunnen av formen med en gaffel. Stek kakene midt
    i ovnen i ca. 15 min. til de er lyst gyldne.

  4. Snu formene opp-ned p en plate. Nr kakene er
    avkjlt vil de slippe taket i formene. Trykk evt. lett p formene.
    La kakene avkjles p rist og oppbevar dem i en tett kakeboks.

  5. Like fr servering fylles kakene med vaniljekrem.
    Kok opp flte og sukker sammen med en splittet vaniljestang
    i en kasserolle. Pisk eggeplommene sammen med maizena.
    Eggeblandingen helles i en tynn strle ned i den varme flten
    under kraftig pisking til kremen tykner. Trekk kasserollen fra varmen,
    sett den i en bolle med is og pisk videre til kremen er avkjlt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits