Karamelisert Løkchutney

Du trenger:

5 rødløk
3 gule løk
1 stor søtpaprika (Rød eller oransje; grilles i ovnen,
skrelles og renses)
1 rød chilli (u/ frø, finhakkes)
2,5 dl balsamico eddik
50ml red wine vinegar
200g brunt sukker
ca 7cm kanelstang
2 laurbærblad
1 knippe fersk rosmarin (bladene tas av stilken)
Olivenolje
Salt og pepper etter smak.

Slik gjør du:

Start med å grill paprikaen på høy temperatur i ovnen
(ca 250 grader) til den er myk og fin og skallet lett brent.

Løken skrelles og deles videre i passe tykke ringer.
Varm opp en stor gryte med en god skvett olivenolje i
og stek løken sammen med kanelstangen til alt har blitt mykt.
Tilsett sukker og stek videre til løkblandingen begynner å få litt farge.

Ha til sist i balsamico, rødvinseddik og øvrige ingredienser.
Chutneyen kokes så videre på svak varme til mesteparten
av væsken har fordampet bort (alt fra 1-2timer) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits