Fylte kålblader m/soppsaus Vegan

4 pers.

8 store kålblader

Fyll:
2 ss. olivenolje
1 løk
4 hvitløksfedd
225 gr. sopp
1/2 kopp (bulghur)hvete
8 modne tomater
en håndfull ferske urter
1 kopp valnøttkjerner

Til sausen:
2 ss. olje
1 liten løk
3 hvitløksfedd
115 gr. sopp
1 ss. hvetemel
2 ss. soyasaus
1 ss. grov sennep
3 dl. buljong

Skold kålbladene i kokende vann i 20-22 minutter.
Hell ut det varme vannet, og skyld bladene i kaldt
vann noen sekunder. Kutt løken i små biter, press
hvitløken, og skjær soppen i biter.

Stek løken i oljen til den er gyldenbrun. Ha i hvitløken
og soppen, og la det hele steke ett minutt. Hell i
mellomtiden kokende vann over hveten, og la den stå
til den er myk (ca. 10 minutter).
Finhakk tomatene. Ha så i hveten, tomatene, valnøttkjernene
og urtene sammen med løken, hvitløken og soppen.
Rør alt godt sammen, og krydre etter smak. Legg så
fyllet ned på kålbladene, som rulles sammen og legges
ved siden av hverandre i en ildfast form.

Sausen lages så ved å varme den finhakkede løken
i olje til den er gyldenbrun. Ha presset hvitløk og finkuttet
sopp, og resten av ingrediensene. Kok opp det hele til det
har en tykk konsistens. Hell sausen over kålbladene,
dekk formen med aluminiumsfolie, og varm alt sammen
ved 150 grader i 45 minutter.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits