Kjøttboller med rødbeter

4 personer


Kjøttboller med rødbeter

100 g skrelt, rå rødbet
1 liten sjalottløk
400 g magert, hakket kalvekjøtt (hakk gjerne to ganger)
1 egg
1 dl havregryn
havsalt og nykvernet svartpepper
ekstra jomfruolivenolje til steking


Varm rødkål

1 rødløk
1 ts ekstra jomfruolivenolje
¾ liten rødkål
1 stang vanilje
1 stang kanel
2 stjerneanis
1 dl eplemost
4 ss agavesirup eller sukker
140 g tranebær
6 kumquats
havsalt og nykvernet svartpepper


Tilberedning

Skjær rødbeter og løk i bitte små terninger. Rør
kjøttet med rødbeter og løk, egg, havregryn, salt og pepper.
Form kjøttboller, og stek dem i en stekepanne med slippbelegg.
Rødkålen: Skjær løken fint, og stek den myk og blank i olje.
Snitt rødkålen imens, og ha den i kjelen sammen med
vaniljebiter, kanel, stjerneanis og eplemost. La det
simre i fem minutter. Ha i sukker eller sirup, tranebær
og kumquats. Krydre lett med salt og pepper.
La kålen simre i ytterligere 12 minutter, og smak til.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits