Lime- og estragonmarinert laks med salat og kapers (forrett)

Lime- og estragonmarinert laks med salat og kapers
Ingredienser (4 porsjoner):

  • ca. 250g laksefilet
  • saft av 2 lime
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss hakket frisk estragon
  • svart pepper fra kvern

Slik går du frem:

  1. Rens laksen, ta bort alle ben og skjær på skrå i tynne skiver
    (på samme måte som man skjærer gravlaks).
  2. Skjær bort den mørke randen, og legg skivene på et fat.
  3. Rør sammen limesaft, sukker og salt til alt er oppløst.
    Tilsett deretter olje og estragon.
  4. Hell marinaden over laksen. Pass på at marinaden
    kommer til overalt.
  5. La fisken stå 5-10 minutter før servering. Den skal bli
    litt hvit på utsiden, men fortsatt ha en rosa kjerne.
  6. Anrett laksen pent på tallerkner, og kvern over litt svart pepper.
    Server med salat, kapers og nybakt brød.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits