Mangomoussekake med pepperkakebunn

Ingredienser (10 porsjoner):

  • 8 store eller 15 vanlige pepperkaker (gjerne fullkorns)
  • 3 ss flytende margarin
  • 6 gelatinblader
  • 3 dl kesam
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1.5 dl melis
  • 1 stor moden mango
  • 2-3 dl solbær eller bjørnebær
  • 4 pasjonsfrukter
  • 10 physalis

Slik går du frem:

  1. Knus pepperkakene i en kjøkkenmaskin eller morter, og tilsett margarin.
  2. Klem en form på ca. 1,5 liter med plastfolie, og trykk ut kakesmuleblandingen i bunnen.
  3. Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann.
  4. Bland kesam, yoghurt og melis.
  5. Skrell mangoen og ta ut kjernen. Kjør fruktkjøttet til en glatt pure i kjøkkenmaskin eller med en stavmikser, og bland den i kakefyllet.
  6. Ta opp gelatinbladene, og klem ut vannet. Smelt gelatinen på svak varme i ca. 1 dl av mangoblandingen.
  7. Visp gelatinen sammen med resten av fyllet, og hell det over kakebunnen.
  8. Sett kaken kaldt for å stivne, minst 2 timer.
  9. Kjør bærene til en saus i kjøkkenmaskin eller med en stavmikser.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits