hits

Mangomoussekake med pepperkakebunn

Ingredienser (10 porsjoner):

  • 8 store eller 15 vanlige pepperkaker (gjerne fullkorns)
  • 3 ss flytende margarin
  • 6 gelatinblader
  • 3 dl kesam
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1.5 dl melis
  • 1 stor moden mango
  • 2-3 dl solbr eller bjrnebr
  • 4 pasjonsfrukter
  • 10 physalis

Slik gr du frem:

  1. Knus pepperkakene i en kjkkenmaskin eller morter, og tilsett margarin.
  2. Klem en form p ca. 1,5 liter med plastfolie, og trykk ut kakesmuleblandingen i bunnen.
  3. Legg gelatinbladene i blt i kaldt vann.
  4. Bland kesam, yoghurt og melis.
  5. Skrell mangoen og ta ut kjernen. Kjr fruktkjttet til en glatt pure i kjkkenmaskin eller med en stavmikser, og bland den i kakefyllet.
  6. Ta opp gelatinbladene, og klem ut vannet. Smelt gelatinen p svak varme i ca. 1 dl av mangoblandingen.
  7. Visp gelatinen sammen med resten av fyllet, og hell det over kakebunnen.
  8. Sett kaken kaldt for stivne, minst 2 timer.
  9. Kjr brene til en saus i kjkkenmaskin eller med en stavmikser.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar