Mangomoussekake med pepperkakebunn
Ingredienser (10 porsjoner):
- 8 store eller 15 vanlige pepperkaker (gjerne fullkorns)
- 3 ss flytende margarin
- 6 gelatinblader
- 3 dl kesam
- 2 dl yoghurt naturell
- 1.5 dl melis
- 1 stor moden mango
- 2-3 dl solbær eller bjørnebær
- 4 pasjonsfrukter
- 10 physalis
Slik går du frem:
- Knus pepperkakene i en kjøkkenmaskin eller morter, og tilsett margarin.
- Klem en form på ca. 1,5 liter med plastfolie, og trykk ut kakesmuleblandingen i bunnen.
- Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann.
- Bland kesam, yoghurt og melis.
- Skrell mangoen og ta ut kjernen. Kjør fruktkjøttet til en glatt pure i kjøkkenmaskin eller med en stavmikser, og bland den i kakefyllet.
- Ta opp gelatinbladene, og klem ut vannet. Smelt gelatinen på svak varme i ca. 1 dl av mangoblandingen.
- Visp gelatinen sammen med resten av fyllet, og hell det over kakebunnen.
- Sett kaken kaldt for å stivne, minst 2 timer.
- Kjør bærene til en saus i kjøkkenmaskin eller med en stavmikser.