Sopp, spinat og nøttestek

  • 1.50dlråris, for eksempel rød
  • 3dlvann
  • en klype havsalt
  • 2sskaldpresset smør, kokos- eller olivenolje
  • 1stor løk
  • 2fedd hvitløk
  • 300gsopp
  • 1stilk rosmarin
  • 2stilker timian
  • 200gspinat, frisk eller fryst
  • 4egg
  • 1dlmelk eller plantemelk
  • havsalt og pepper
  • 0.25tsmuskat
  • 100ghasselnøtter, eller solsikkefrø hvis du er allergisk,
  • hele eller grovhakkede

Julestek med smak av sopp, spinat og hasselnøtter er en perfekt
vegetarhovedrett. Nøttene kan godt være hele, men det er lettere
å dele steken om de hakkes.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 grader. Hell risen i en sil og skyll den godt,
så i en kasserolle med vann og salt. Kok opp, og la småkoke
til den er ferdig.

Rens soppen og skjær den i skiver. Varm olje i en stekepanne,
legg i løk og hvitløk og stek til alt er gyldent. Legg i sopp,
rosmarin, timian, salt og pepper og stek to til tre minutter
til soppen er brun, før du snur den. Stek noen minutter til
og legg til spinaten som stekes til den er myk. Hell over
i en bolle. Bruk en annen bolle til å piske egg med melk,
muskat, salt og pepper. Bland sammen med hasselnøttene,
den kokte risen og sopp- og spinatblandingen. Smør en
brødform eller bruk et bakepapir på innsiden av formen.
Fyll formen med blandingen, sett den i ovnen og stek i
45 minutter. Avkjøl slik at steken setter seg, snu formen
og ta ut steken forsiktig. Bruk en skarp kniv når du skjærer
den opp, gjerne én til to centimeter tykke skiver.

3 kommentarer

mygaylife

13.09.2016 kl.21:32

åjjj jeg ble glad av å komme inn på bloggen din :) Å NÅ gleder jeg meg til jul og ikke minst den julelukta :) Av gløgg å lys å alt sammen <3 Takk :)

Blir glad om du tar en titt å legger igjen et spor hos meg på det nye innlegget mitt <3

Julegleder

14.09.2016 kl.11:50

mygaylife: Tusen takk :D Det skal jeg :D

mygaylife

14.09.2016 kl.15:37

:)

Skriv en ny kommentar

hits