Tropisk Tvist (Vegan)

Du trenger:
2 små bokser ananas (i juice, ca 240ml/bx)
1 boks (400ml) Coconut Cream
0.5dl  rårørsukker
1/2ts vaniljeekstrakt
2ts arrowrotmel
2ts agar agar (pulver)

Kjør ananas (og juice) sammen til en jevn saus/pure ved
hjelp av en blender / stavmikser eller liknende.

I en kjele varmes kokosmelk, ananas, rørsukker og vaniljeekstrakt
opp til kokepunktet og pass på at alt sukkeret er oppløst. Visp så inn
arrowrotmelet først og agaren til sist. Sett til side og lag bunnen:
 
Bunn:
250g dadler
250g mandler
vann
 
Kjør mandlene i en kjøkkenmaskin til det ikke er noen hele nøtter igjen.
Tilsett dadlene og en liten skvett vann (2-3ss).

La maskinen stå å kjøre til du har fått en jevn blanding. Tilsett evt mer
vann (den naturlige fuktigheten i dadlene varierer en del).
 
Bunnen smøres utover i en kakeform med bakepapir i bunnen og
settes i fryser de første 10-15min.

Når bunnen har fått satt seg litt heller du over fyllet og lar kaken
stivne tvers igjennom før servering. Pass på evt. luftbobler.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits