Medisterkaker Vegan :D

Gir ca 15-20 kaker / 20-25 boller

150g soyamince eller soyachunks
0.5dl soya- eller havrefløte
1ts salt
1ts pepper
1ts malt ingefær
1ts muskatnøtt
1ts buljong (uten mye salt), alternativt kan du bruke løkpulver
ca 2.5dl havregryn

Kok soyamince/chunks i rikelig med vann. Hell av vannet og skyll dem
i kaldt vann til de er lunkne. Bruker du soyachunks må disse kjøres i
kjøkkenmaskin til det ikke er flere hele igjen.

Bland fløte og krydder i en bakebolle og tilsett mincen. Bland godt.
Tilsett deretter havregrynet som røres godt inn i blandingen. Sett bollen
i kjøleskap eller et annet kjølig sted i minst 15min, slik at havren får sugd
til seg mest mulig fuktighet og smak. Konsistensen skal være fast. Er du
usikker på om kakene vil henge sammen under steking er det ingenting i
veien for å lage en liten prøvekake før du evt. tilsetter mer havre.  

Kakene stekes i en blanding av margarin og olje på medium varme til de
får en fin stekeskorpe på begge sider. Kan godt fryses ned til senere bruk.
Server med godt, tradisjonsrikt tilbehør som f.eks rødkål, kokte poteter og brun saus.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits