hits

Medisterkaker Vegan :D

Gir ca 15-20 kaker / 20-25 boller

150g soyamince eller soyachunks
0.5dl soya- eller havreflte
1ts salt
1ts pepper
1ts malt ingefr
1ts muskatntt
1ts buljong (uten mye salt), alternativt kan du bruke lkpulver
ca 2.5dl havregryn

Kok soyamince/chunks i rikelig med vann. Hell av vannet og skyll dem
i kaldt vann til de er lunkne. Bruker du soyachunks m disse kjres i
kjkkenmaskin til det ikke er flere hele igjen.

Bland flte og krydder i en bakebolle og tilsett mincen. Bland godt.
Tilsett deretter havregrynet som rres godt inn i blandingen. Sett bollen
i kjleskap eller et annet kjlig sted i minst 15min, slik at havren fr sugd
til seg mest mulig fuktighet og smak. Konsistensen skal vre fast. Er du
usikker p om kakene vil henge sammen under steking er det ingenting i
veien for lage en liten prvekake fr du evt. tilsetter mer havre.  

Kakene stekes i en blanding av margarin og olje p medium varme til de
fr en fin stekeskorpe p begge sider. Kan godt fryses ned til senere bruk.
Server med godt, tradisjonsrikt tilbehr som f.eks rdkl, kokte poteter og brun saus.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar