hits

Gresk linsesalat med valnøtter

  • 4 Porsjoner
    Ingredienser:
    400
    g grønne linser
    2 stk laurbærblad
    2 båt hvitløk
    4 stilker stilkselleri (stangselleri)
    1 stk løk
    1 stk rød paprika
    212 dl valnøttkjerner
    1 ts salt
    12 ts kvernet pepper

Dressing
4
ss balsamicoeddik
2 ss flytende honning
2 båt hvitløk
1 ss sennep
1 ss tørket oregano
saften av 12 stk sitron
4 ss olivenolje
2 ss bladpersille

Slik gjør du

  1. Skyll linsene i et dørslag og hell dem over i en kjele.
    Hell på nok vann til at det står ca. 1 cm over linsene.
    Tilsett laurbærblad og hvitløk. Kok opp og la linsene
    koke til de er møre, men ikke overkokte. Hell av vannet og avkjøl.
  2. Finhakk selleri, løk og paprika, og grovhakk valnøtter.
  3. Hell linsene i en bolle og bland med de hakkede grønnsakene og nøttene.
  4. Visp sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten.
    Bland godt og smak til med salt og pepper. Dryss over hakket persille.
    Server kald.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar